Warta Industri

Fungsi pemanasan dhewe batere ion lithium

2021-03-10
Fungsi pemanasan dhewe batere ion lithium

Kita asring kudu nyetel elektrolit lan elektroda kanggo nambah kinerja suhu rendah baterai lithium-ion kanthi biaya sing larang lan pangorbanan kinerja. Bubar iki, peneliti nggawe ide anyar, ora ngganti rasio elektrolit lan elektroda suhu rendah, mung diwiwiti saka struktur batere, kanthi nyisipake Ni foil sing dilapisi lapisan insulasi polimer ing antarane lempengan internal batere, batere lithium-ion diwujudake Fungsi pemanasan mandhiri batere lithium-ion bisa dadi panas batere lithium-ion saka - 30 â „ƒ nganti 0 â„ ƒ sajrone 30 detik, sing mung nggunakake 5,5% energi batere.

Saiki, ana rong cara kanggo panas batere: dadi panas njaba lan dadi panas internal. Pemanasan eksternal utamane diwujudake kanthi konduksi panas utawa konveksi panas, lan batere digawe panas dening materi PTC utawa film pemanas. Nanging, pemanasan ora rata lan efisiensi pemanasan kurang. Pemanasan internal langsung ngasilake panas ing batere, dadi efisiensi pemanasan luwih dhuwur lan pemanasan luwih seragam.

Amarga konduktivitas termal sing kurang saka struktur batere lithium-ion, nalika suhu lumahing batere mundhak saka - 20 â „ƒ nganti 0 â„ ƒ, suhu Ni foil ing tengah-tengah batere tekan udakara 30 â „ƒ , sing mbentuk gradien suhu gedhe ing njero lan sisih ndhuwur batere. Bedane suhu iki bakal nyebabake beda tingkat debit sel sing beda. Amarga ana gradien suhu sing gedhe, proses pemanasan awak dhewe duwe pengaruh sing ora apik ing kinerja batere lithium, lan uga bisa nyebabake konsumsi energi panas sing dhuwur saka baterai lithium.




Tel:+86-755-81451866E-mail:[email protected]