Warta Industri

Sinau babagan batere ion lithium ing jarak sing cedhak

2021-03-10
Baterai ion lithium minangka jinis baterai sing bisa diisi ulang, sing utamane gumantung karo ion lithium sing obah ing antarane elektroda positif lan negatif. Ing proses ngisi daya lan ngeculake, Li + intercalated lan de intercalated ing antarane loro elektrod: Li + de intercalated saka elektroda positif lan dilebokake ing elektroda negatif liwat elektrolit, lan elektroda negatif ing kahanan sugih lithium; ing proses ngeculake, kosok baline bener. Umume, batere kanthi lithium minangka elektroda minangka wakil saka batere kanthi kinerja modern modern.

Prinsip kerja batere ion lithium

Baterai ion lithium nggunakake bahan karbon minangka elektroda negatif lan senyawa lithium minangka elektroda positif. Ora ana lithium logam, mung ion lithium. Iki diarani batere lithium-ion. Batere ion lithium minangka istilah umum kanggo batre kanthi senyawa interkalasi ion lithium minangka bahan katoda. Proses muatan lan ngeculake batere lithium-ion yaiku proses intercalasi ion lithium lan de intercalation. Ing proses intercalasi ion lithium lan intercalasi, diiringi intercalasi lan de intercalasi elektron setara karo ion lithium (tradisional, elektroda positif diwakili dening intercalasi utawa intercalasi, dene elektroda negatif diwakili dening intercalasi utawa de intercalasi). Ing proses muatan lan ngeculake, ion lithium digandhengake / de intercalated lan intercalated / de intercalated ing antarane elektroda positif lan negatif, sing kanthi cetha diarani "batere kursi goyang".

Nalika batere wis diisi, ion lithium bakal diasilake ing elektroda positif ing batere, lan ion lithium sing diasilake pindhah menyang elektroda negatif liwat elektrolit. Minangka elektroda negatif, karbon duwe struktur dilapisi kanthi akeh mikropor. Ion lithium sing tekan elektroda negatif ditempelake ing mikropores lapisan karbon. Ion lithium sing luwih akeh ditempelake, luwih akeh kapasitas ngisi daya. Kajaba, nalika batere dibuwang (yaiku nalika nggunakake batere), ion lithium sing ditempelake ing lapisan karbon negatif bakal metu lan bali menyang elektroda positif. Ion lithium sing luwih akeh bali menyang elektroda positif, luwih akeh kapasitas debit.

Umume, arus batere baterai lithium disetel ing antarane 0,2C lan 1C. Saya suwe saya dhuwur, luwih cepet pengisian daya, lan panase batere saya dhuwur. Menapa malih, yen batere wis diisi akeh banget, kapasitas ora cukup, amarga reaksi elektrokimia ing njero batere butuh wektu. Kaya pourane bir, bakal ngasilake umpluk nalika cepet banget, nanging bakal ora marem.




Tel:+86-755-81451866E-mail:[email protected]